Ties: “Een Carnaval om nooit te vergeten!”

Geplaatst op 25-03-2021  -  Categorie: Ervaringen

Ties bekijkt al jaren het Carnavalskrantje en vraagt ons daaruit voor te lezen. Wie zit er in de Raad en wie zit er in de Jeugdraad? Hij wil alles weten wat met Carnaval te maken heeft. Hij kijkt dan vooral naar de gezichten. Als we door het dorp fietsen kijkt hij bij welk huis de vlaggen uithangen en let hij goed op als we zijn broertje ophalen van school. Zo kent hij in no time alle jeugdraadsleden uit ons dorp en spreekt ze aan: “Gefeliciteerd, hé! Mooie haren heb je! Goed gedaan!” Steevast vraagt hij: “Mama, als ik in groep 7 zit, dan mag ik ook meedoen, hè?” En dan denk ik: “Oei, Carnaval, met al die harde geluiden en zoveel prikkels. Het programma is vijf dagen achter elkaar! Dat is wel erg hoog gegrepen, Ties…”

2019-ties-als-nar-768x576


Snollebollekes

Ties vertelt verder: “Het is zo mooi, allemaal blije mensen, die dansen en zingen. De poppen op de wagens die lachen, de mooie kleuren, zo mooi gemaakt. Het is mijn droom om op de wagen te mogen staan, te dansen en springen en snoepjes te gooien naar de kindjes!” Tja, we weten dat hij hier enorm van geniet. Als hij iemand bij de loods ziet, bij ons om de hoek waar ze een wagen aan het bouwen zijn, wil hij gaan kijken. En ja, moeten we het hem dan bij voorbaat al ontnemen? We zoeken uit hoe een en ander in zijn werk gaat. Rond de elfde van de elfde is het gala. Hier kunnen kinderen van groep 7/8 hun optreden laten zien in het gemeenschapshuis voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. Ties is fan van de ‘Snollebollekes’. Hij wil samen met de buurjongen een warming-up geven voor Carnaval en hij wil dat iedereen mee danst. We hebben dan ook een bandparodie van de Snollebollekes in elkaar gezet. Terwijl er andere medekandidaten erg zenuwachtig zijn, kan Ties zijn geluk niet op: eindelijk is het dan zover! Tijdens het gala lukt het de jongens om de zaal mee te krijgen. Ze dansen en praten door de microfoon alsof ze echte presentators zijn. En YES, hij is samen met de buurjongen verkozen tot 1 van de 14 Jeugdraadsleden!

2019-ties-optreden-narrengala1-681x1024


Duurt lang!

Wat valt Carnaval dit jaar toch laat en wat moet Ties nog lang wachten! Ties heeft zich helemaal voorbereid. Hij geeft nog een spreekbeurt op school over Carnaval. Eind november sluiten we het onderwerp Carnaval even af. We doen alle carnavalsspullen in de kast en ze mogen er pas uit als het zover is. Voorlopig is Carnaval een verboden woord. Dit om de spanning die het met zich meebrengt te temperen. Zelfs de Sint werd overschaduwd…
Half januari begint het oefenen voor het dansje. Ik hoor de dansjuf zeggen: “Rechte armen! Nee, andere linkerbeen! Wel meetellen met de muziek.” Wederom denk ik: “Oei, gaat dit goed komen?” En ja, het is helemaal goed gekomen! De kinderen helpen elkaar en er is flink geoefend. Ties volgt de rest. Hij geniet van de contacten en het dansen.

Fanclub

Vrijdag met Carnaval krijgt hij een t-shirt van de wagenbouwers bij ons om de hoek. “Ties, je hebt het verdient als trouwe fan van onze club!” Hij wordt gebombardeerd tot voorzitter van hun fanclub. Hij draagt het shirt met trots en laat het aan iedereen zien. ‘s Avonds is de sleuteloverdracht door de burgemeester en wordt er gezellig gedanst.

2019-narrenraad-groepsfoto-768x513


Dansen en snoepjes gooien

Zaterdag al vroeg vertrekken we met z’n allen op de wagen en gaan we bij alle deelnemers van de kinderoptocht thuis langs om te kijken wat ze gemaakt hebben. De kinderen gaan samen met de Jeugdraad op de foto. Wat een feest! Samen eten en optreden, weer eten en om 18:30 uur keert Ties moe, maar voldaan met zijn buurjongen huiswaarts. Zondag met de hele Raad weer samen eten en in de Grote optocht met de Raad op de wagen! Dansen en echt snoepjes gooien!

Maandag in de Kinderoptocht wederom snoepjes gooien vanaf de wagen en prijzen mee uitdelen. Dinsdagmiddag dweilmiddag met allerlei spelletjes. Voor het laatst samen eten en afscheid nemen van zijn pak en iedereen. Ties heeft het boven verwachting goed volgehouden! En wat heeft hij genoten!
We zijn blij en trots dat we gekozen hebben voor iets wat wel wat spannend was, maar zoveel positieve energie heeft gegeven. Een Carnaval om nooit meer te vergeten…

Groetjes aan iedereen van Ties!

Arianne de Kruijf (moeder van Ties)


Mis geen update!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Beveiligingscode Beveiligingscode

Contact

Nederlandse Vereniging Williams Beuren Syndroom

Bolbergseweg 12a

4854 NG Bavel

Email: ofni.[antispam].@nvwbs.nl

 

KvK-nummer 64911551

Steun onze vereniging en profiteer daarmee van al het werk dat we doen in belang van jou of je kind.

ANBI