20+

Volwassenen met het Williams Beuren Syndroom zijn te herkennen aan hun specifieke uiterlijke kenmerken. Vaak hebben zij een langer en smaller gezicht met een brede mond en volle lippen, een onregelmatig gebit en een volle neuspunt.

Met een gemiddelde lengte van 1.57 cm voor vrouwen en 1.67 cm bij mannen zijn ze vaak klein van stuk. 30% van de volwassenen kampt met overgewicht (BMI>25). De lichaamshouding kan in de loop van de jaren karakteristieke trekken krijgen: met afhangende schouders en een naar achteren gekanteld bekken. Kenmerkend is ook een slappe zachte huid. De huid kan vroeg rimpels gaan vertonen. Vaak is het haar krullend en al vroeg grijs (gemiddeld al op 29-jarige leeftijd).

Mensen met WBS hebben vaak problemen met traplopen, stoepranden en overgangen van ondergrond. Ook houden ze niet van het lopen over een zandige bodem. Bij 60% van de volwassenen is sprake van een stijf en onhandig (houterig) looppatroon. Hun bewegingen verlopen vaak trager.

Rugproblemen komen veel voor door de combinatie van hoge spierspanning (hypertonie) en extreem soepele gewrichten (hyperreflexie).

Veel volwassen kampen met toenemend gehoorverlies – vooral van geluiden met een hoge frequentie. Dit kan al beginnen tijdens de adolescentie.

Mis geen update!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Beveiligingscode Beveiligingscode

Contact

Nederlandse Vereniging Williams Beuren Syndroom

Bolbergseweg 12a

4854 NG Bavel

Email: ofni.[antispam].@nvwbs.nl

 

KvK-nummer 64911551

Steun onze vereniging en profiteer daarmee van al het werk dat we doen in belang van jou of je kind.

ANBI