Eerste online webinar was groot succes

Geplaatst op 28-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Maandag 15 maart was het dan zover, de eerst online webinar georganiseerd via onze vereniging. Het thema ging over Angsten en obsessies. Er waren maar liefst 67 deelnemers online aanwezig om dit webinar te volgen. Een succes!

Om 20:00 uur was de online ontvangst, niet gepland, maar erg leuk was de spontaniteit van onze Williams kinderen die met elkaar in gesprek gingen. Een mooiere start van dit webinar hadden we niet kunnen bedenken!

Dr. Philippe Collin
Om 20:30 uur was het woord aan de eerste spreker dr. Philippe Collin, kinder- en jeugdspsychiater. Hij ging met name in op de algemene aspecten rondom het thema angsten en obsessies in relatie tot mensen met een verstandelijke beperking.

Dr. Sandra Mergler
Om 20:45 uur ging de tweede spreker dr. Sandra Mergler, AVG arts, meer in op de specifieke aspecten rondom angsten en obsessies in relatie tot personen met het Williams syndroom. De relatie tussen angst, obsessies en sociaal functioneren en de mogelijkheden t.a.v. begeleiding, behandeling en medicamenteuze behandeling.

Het NVWBS Café
Gedurende de lezingen van de sprekers konden de deelnemers via openbare chat vragen stellen. Deze vragen werden na 21:00 uur gesteld aan de sprekers en er ontstond een interactie en discussie. Tot slot werd iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan het online NVWBS café. De laatsten verlieten om 23:30 uur (nuchter) het café.

Als jullie nog interessante onderwerpen hebben die je graag op de agenda wilt zetten voor de organisatie van een online webinar, laat het dan weten via fjiurked.nawt.[antispam].@williams-syndroom.nl

 


Mis geen update!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Beveiligingscode Beveiligingscode

Contact

Nederlandse Vereniging Williams Beuren Syndroom

Bolbergseweg 12a

4854 NG Bavel

Email: ofni.[antispam].@nvwbs.nl

 

KvK-nummer 64911551

Steun onze vereniging en profiteer daarmee van al het werk dat we doen in belang van jou of je kind.

ANBI